Demosite Ketelhuis niet langer onderdeel van DEMI MORE

DEMI MORE-partner Lebetho had in het Ketelhuis op het KVL-terrein in Oisterwijk een energiezuinige bierbrouwerij voor ogen. Een duurzaam concept in een monumentaal pand, geheel passend bij het project DEMI MORE. Met de verkoop van de KVL-site door de provincie Noord-Brabant aan het bedrijf Polimeks is er een kink in de kabel gekomen. Het project in het Ketelhuis blijkt op korte termijn niet meer haalbaar.

Polimeks is overtuigd van het project van Lebetho, maar richt zich in eerste instantie op de herontwikkeling van het U-gebouw op de KVL-site. Dit betekent dat er de komende twee jaar grootschalige bouwactiviteiten zijn op de KVL-site met nadelige effecten op de ontwikkeling van de brouwerij in het Ketelhuis. Daarom wil Polimeks met een kleine brouwerij starten die later mogelijk uitgroeit tot het concept zoals Lebetho het op papier had.

DEMI MORE heeft geprobeerd om Lebetho aan boord te houden, maar gebleken is dat er een aantal zaken spelen die een doorstart onmogelijk maken.

Resultaten

Alle resultaten van het project DEMI MORE zijn hier gebundeld: Eindpublicatie Eindpublicatie DEMI MORE_2019             Films Trailer [1:56] Projectfilm[12:41] Korte […]

Lees meer

BREEAM-norm

DEMI MORE werkt aan de ontwikkeling van een keurmerk voor historische en monumentale gebouwen voor het Nederlandse en Belgische grondgebied (BREEAM).

Lees meer

Monumenten

Deze 6 erfgoedcomplexen demonstreren hoe we monumenten energiezuiniger kunnen maken.

Bekijk het overzicht

Contact

Ondersteund door
kempens landschap provincie brabant