Het project

DEMI MORE staat voor Demonstration of Energy efficiency by Measurement and Innovation gives More. Dit Interreg-project geleid door Kempens Landschap (BE) en provincie Noord-Brabant (NL) onderzocht hoe we monumenten op een respectvolle maar innovatieve manier energiezuiniger kunnen maken. Bekijk hier de film:

Het energiebeleid bij monumenten vraagt een specifieke aanpak. Op het vlak van energieverbruik hebben monumenten vaak slechte prestaties vanwege het materiaalgebruik, de omvang van de ruimtes, de afwezigheid en de moeilijke inbreng van isolatie in vloer, muren en dak.

DEMIMORE maakt monumenten duurzaam

Met demonstratieprojecten verspreid over Noord-Brabant en Vlaanderen maakt DEMI MORE innovatieve technieken en energiebesparende maatregelen in 6 verschillende monumenten tastbaar. Op die manier hoopt het project andere belanghebbenden over de streep te trekken.

Daarnaast werkt DEMI MORE aan een internationale standaard voor de certificering van de duurzaamheid van monumenten (BREEAM). Alle resultaten worden gebundeld in een krachtige toolkit voor de verduurzaming van erfgoed. De Europese Unie investeert van 2015 tot en met 2019 bijna twee miljoen euro in DEMI MORE.

Zo kan de monumentensector in Nederland en Vlaanderen haar bijdrage leveren aan de ambities van Europa 2020 én geven we ons verleden straks weer een toekomst.

Resultaten

Alle resultaten van het project DEMI MORE zijn hier gebundeld: Eindpublicatie Eindpublicatie DEMI MORE_2019             Films Trailer [1:56] Projectfilm[12:41] Korte […]

Lees meer

BREEAM-norm

DEMI MORE werkt aan de ontwikkeling van een keurmerk voor historische en monumentale gebouwen voor het Nederlandse en Belgische grondgebied (BREEAM).

Lees meer

Monumenten

Deze 6 erfgoedcomplexen demonstreren hoe we monumenten energiezuiniger kunnen maken.

Bekijk het overzicht

Contact

Ondersteund door
kempens landschap provincie brabant